Chalkidiki - Maak kennis met een zon-zee- en strandparadijs

Prachtig met pijnbomen begroeid Chalkidiki is een drietandige schiereiland omgeven door de Egeïsche Zee, ten zuidoosten van Thessaloniki in Noord-Griekenland in het district Macedonië.

Ervaar de ongekende gastvrijheid van de Grieken en huur een vakantiehuis in Chalkidiki. Warme, droge en zonnige zomers met altijd een zee binnen handbereik om af te koelen, maken van Chalkidiki een ideale vakantiebestemming voor families, alleenstaanden, koppels en vrienden.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen op Chalkidiki:De drie schiereilanden van Chalkidiki

Kassandra, het eerste meest westelijke van de drietand, heeft naast de zon, zee en zand nog veel meer te bieden: pittoreske dorpjes met kleine vissershavens; paarse bergen bedekt met dichte groene wouden en bloeiende wilde bloemen; koele dalen met snelstromende beken, eeuwenoude traditionele kunstnijverheid ( vooral geweven kleden) en regionale architectuur met een geheel eigen vriendelijke charme.

Sithonia, het middelste schiereiland, is onbeschrijfelijk mooi. Goudblonde zandstranden met wit zand aan helder turquoise water omgeven door aromatische pijnbomen die bijna met de voeten in het water staan. Bij Nikiti ligt een traditioneel vissersdorpje genaamd Aghios Nikitas en bij Neos Marmaras, boven op de bergen, ligt het traditionele bergdorp Parthenonas. Beide dorpjes zijn echt een bezoek waard.

Halkidiki’s derde - moeilijk toegankelijke - schiereiland is bezet door de geheel mannelijke kloosterlijke Republiek Athos (in het Grieks bekend als de Heilige Berg) waar de meer dan 20 kloosters vol onbetaalbare schatten staan, te midden van een indrukwekkend ravijnenlandschap, beboste bergen en steile rotsen. Alhoewel het proces voor het verkrijgen van een vierdaagse bezoekersvergunning gemakkelijker wordt, kunnen slechts 10 niet-Othodoxe volwassen mannen per dag de kloosters op de berg Athos bezoeken.

Na een weekje strand wilt u misschien wat actie

Het huren van een boot om verlaten stranden of eilanden te verkennen is een populaire activiteit. Met duiken en snorkelen zal het ook onder water genieten zijn. Verder zijn er genoeg mogelijkheden om te fietsen of te wandelen op de vele paden in de prachtige natuur.

Hoe komt u op Chalkidiki?

Chalkidiki is eenvoudig op eigen gelegenheid te bezoeken. U vliegt naar Thessaloniki de tweede stad van Griekenland na de hoofdstad Athene. Vanaf Thessaloniki rijdt u, afhankelijk van uw verblijfplaats, in één à twee uur naar Chalkidiki. Het is aan te raden om vooraf een huurauto te boeken zodat u kunt gaan en staan waar u maar wilt.