Vakantie vieren op de Griekse eilanden in de Egeïsche zee

Rond het Griekse vasteland liggen duizenden eilanden verspreid over de Ionische en Egeïsche zee, waarvan er maar een paar honderd bewoond. Bekende Ionische eilanden zijn Korfoe of Kérkira, Lefkas, Kefalonia en Zakynthios. Meer informatie over de Egeische eilanden vindt u hier.

Vakantiegangers die geïnteresseerd zijn in kunst kunnen zich verheugen op een eeuwenoude cultuur. Het ideale klimaat, de zee en de zon nodigen u uit bij heerlijke stranden en in eenzame baaien te zwemmen of te relaxen. De zomerse hitte wordt afgezwakt door de wind, waardoor ook wandelaars aan hun trekken kunnen komen.

Op bijna alle eilanden vindt u het appartement of de vakantiewoning die bij u past. Of u nu kiest voor een accommodatie direct aan zee of iets meer het binnenland in met een (privé) zwembad. Bij Sunly zult u het vinden!
 

Zoeken en boeken - vakantiehuizen op de Griekse eilanden in de Egeïsche zee:De Egeïsche eilanden zijn onderverdeeld in de volgende regio’s:

Saronische eilanden

Het dichts bij Athene liggen de kleine Saronische eilandjes zoals het autovrije Spêtses. De eilanden zijn populair bij buitenlandse toeristen en Atheners die de stad willen ontvluchten.

Cycladen

De witte dorpjes, kerken met blauwe koepels en bergachtige droge landschappen van de Cycladen behoren tot de bekendste van de Zuid Egeïsche eilanden van Griekenland. Mykonos , Delos, Naxos, Paros en Santorini zijn de populairste vakantie-eilanden die veel cultuur en vakantieplezier te bieden hebben. Elke dag vertrekken er veerdiensten van Mykonos naar het eiland Delos, een uniek archeologisch openluchtmuseum. Op deze plek zijn de Griekse goden Artemis en Apollo, de god van het licht, de wijsheid en de dichtkunst geboren en sindsdien werd het eiland als heilig beschouwd.

De Dodekanesos

De Dodekanesos, vlakbij de Turkse kust, omvat kleine eilandjes als Sými, maar ook grotere als Karpathos, Kos en het hoofdeiland Rhodos, waar jaarlijks duizenden toeristen op af komen.

De Sporaden

De Sporaden zijn de prachtige eilanden die in het noordwesten liggen van de Egeische zee en vooral bezocht worden door liefhebbers van strandvakanties. U zou hier kunnen eilandhoppen. Het is erg leuk wanneer u van eiland naar eiland vaart om van de mooie zee en de warme zon te genieten op het dek van de boot. Elk eiland is weer anders met andere mensen en andere kusten.

De noordoostelijke Egeïsche Eilanden

De noordoostelijke Egeïsche Eilanden waartoe de drie grootse Lesbos, Samos en Chios behoren, zijn - ondanks het toerisme verhoudingsgewijs - nog ongerept. Ook hier vindt de bezoeker overal duizenden jaren Griekse cultuur. Alle eilanden zijn rijk aan monumenten, pittoreske dorpjes en natuurschoon.

Kreta

Griekenlands grootste en zuidelijkste eiland Kreta vormt de grens tussen de Egeïsche eilanden en de Middellandse Zee. Het schilderachtige eiland met zijn bergen, valleien, stranden, meren en olijfgaarden is een populaire vakantiebestemming.