Corfu - de perfecte zonvakantie aan een azuurblauwe zee

Corfu (Korfoe), gehuld in een deken van diep groen, met een bergachtige skyline in een kristalheldere, turquoise zee, staat bekend als 'het smaragdeiland' van Griekenland. De vele zonnige stranden, het spectaculaire landschap en de charmante hoofdstad hebben de bezoekers door de eeuwen heen betoverd.

Corfu is het op één na grootste en meest noordelijke van de Ionische eilanden - de andere zijn Paxí, Levkas, Ithaca, Cephalonia, Zakinthos en Kithera. Gelegen op slechts 74 km van Italië, heeft Corfu zich met trots uitgeroepen tot de westelijke toegangspoort van Griekenland en de toegang tot de Adriatische Zee. Deze benijdenswaardige situatie is een van de belangrijkste redenen waarom het eiland, zowel in sfeer als in geografie, meer westelijk lijkt dan andere delen van Griekenland. Bijna 500 jaar Britse, Venetiaanse en Franse bezetting hebben hun sporen achtergelaten, het meest opvallend in de elegante architectuur van Corfu-Stad.

Wilt u zich ook laten betoveren door de prachtige natuurschoon, de romantische sfeer en de gastvrije bewoners van Corfu? Kijk dan eens naar het brede aanbod van vakantiewoningen op Corfu.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen op Corfu:Het landschap en stranden van Corfu

Dit weelderig zonovergoten eiland dat doet denken aan het landschap van Italië, is misschien wel het mooiste en het groenste van de 1425 echte Griekse eilanden. Bloeiende struiken, cipressen, citroen- en sinaasappel bomen bedekken het grootste deel van het glooiende landschap. In het voorjaar staat het vol met wilde bloemen, waarvan er alleen hier meer dan 100 soorten te vinden zijn. In het binnenland bevinden zich her en der kleine dorpjes te midden van eeuwenoude olijfboomgaarden op berghellingen, in dalen of zelfs op kale bergtoppen.
Langs de kust wisselen lichte zandsteenkliffen, steil in zee aflopende rotsen, kilometers lange stranden met duinenrijen en kleine kiezelstrandjes elkaar af. Vaak reiken de olijfboomgaarden tot aan de zee.
Langs de oostkust liggen talloze baaien. In het uiterste noorden bieden de lange zandstranden uitzicht op Albanië en het Griekse vasteland, op slechts 2 km afstand. Vanuit de baaien langs de westkust ziet u slechts de eindeloze zee. U heeft de keuze tussen afgelegen stranden en baaien met talrijke bars en diverse watersportfaciliteiten. Op Corfu vindt een ieder het strand van zijn of haar voorkeur.

Wat is er te doen en te zien in Corfu?

Corfu is een veelzijdig eiland. Het eiland is zo klein dat u s ’avonds altijd weer naar uw vakantiehuis of appartement terug kunt gaan, maar groot genoeg om elke dag iets nieuws te bieden. Of u nou wilt wandelen of fietsen, het kan allemaal.
Een hoogtepunt is de hoofdstad van het eiland, Kérkira en wordt als een van de mooiste Griekse steden beschouwd. Er zijn maar weinig steden in Griekenland met een zo mooi bewaard gebleven oude binnenstad waar u nog steeds kunt genieten van de sfeer van weleer. Met zijn vele musea en winkels, terrassen en tavernes, biedt de stad vermaak voor meerdere dagen.
Archeologische vindplaatsen zijn zeldzaam, wel heeft Corfu twee kleine kastelen: in Mon Repos werd de Britse prins Philip geboren, in het kasteel Achillio brachten keizerin Sisi en later ook keizer Wilhelm II veel vakantiedagen door.
Boottochtjes behoren tot de hoogtepunten van Corfu. Twee bestemmingen springen eruit: het groene Páxos ten zuiden van Corfu en de desolate Diapontische Eilanden ten noorden ervan. Vanuit Kérkira kunt u de onderwaterwereld ook per boot bewonderen of de veerboot naar het vasteland nemen.