Zon, cultuur en actief….. Zuid-Frankrijk heeft het allemaal

De één krijgt visioenen van zon, zand en zee bij het horen van de naam ‘Zuid-Frankrijk’, terwijl de ander de werken van Van Gogh en Cézanne voor ogen heeft. Sommigen denken aan Romeinse arena's en Romaanse kloosters, anderen dromen van lavendelvelden, dunne cipressen, palmbomen en bolle parasoldennen. Het bijzondere van de Franse Middellandse Zeekust is, dat het gebied al deze beelden in zich verenigt.

En…. waar droomt u van? Kijk snel in het ruime aanbod en vind uw droomvakantiehuis in het warme en zonzekere zuiden van Frankrijk.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Zuid-Frankrijk:Zuid-Frankrijk garandeert voor elk wat wils:

Voor de strandliefhebber

Het beeld van brede boulevards, beplant met dadelpalmen en parasoldennen, bebouwd met monumentale witmarmeren hotels en herenhuizen, met daarachter besneeuwde toppen die scherp afsteken tegen een strakblauwe lucht, doet aardig dienst voor de Rivièra/ Côte d’Azur, de kust van de Provence en de Côte Vermeille. De vele zomergasten die hier jaarlijks vakantie vieren, flaneren over de promenades, zitten op terrasjes, liggen op het strand en drijven op het water. Als u echter de hele kuststrook van Italië tot Spanje in ogenschouw neemt, dan komt u ook andere landschappen tegen met een geheel andere sfeer. De kust van de Lanquedoc-Rousillon, met de vakantieoorden La Grande-Motte en Cap d’Agde, kent eindeloos lange, brede stranden en kustmeren in een vlak achterland. De kuststreek staat ook bekend om de perfecte zeil- en surfmogelijkheden

Voor de kunst- en cultuurliefhebber

Het Zuid-Franse kustgebied is bovendien een ideaal oord voor kunstminnaars. Op het kruispunt van wegen waar tal van volken elkaar door de eeuwen heen ontmoetten en waar kunstenaars als Van Gogh, Cézanne, Matisse en Picasso inspiratie vonden, kunnen ze sporen van uiteenlopende beschavingen ontdekken. Uitzonderlijk goed bewaard gebleven Romeinse monumenten maken steden als Nîmes, Arles, Vaison-la-Romaine en Orange tot absolute toppers. Waar latere kustbewoners hun stadsmuren, forten, kastelen, kerken en kloosters bouwden, kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen. Dat geldt voor grote steden als Carcasonne, Avignon, Montpellier, Monaco en Nice, maar ook voor kleinere plaatsen als Les Baux, Aiques-Mortes, Collioure en Vence.

Voor de natuurliefhebber

De Middellandse Zeekust is niet alleen een oord voor zonaanbidders. Zuid-Frankrijk heeft ook veel te bieden aan mensen die in hun vakantie andere prioriteiten stellen. Zo komen rustzoekers en natuurliefhebbers aan hun trekken in de prachtige wandelgebieden van het Massif des Maures, de Calanques, het Massif de l’Estérel en in het unieke reservaat in de Camarque.
Ook het minder spectaculaire, maar zeer karakteristieke Provençaalse landschap van het Plateau de Vaucluse en het Lubérongebergte zal menig wandelliefhebber kunnen bekoren. Daar wordt de wilde vegetatie van de kalksteengronden afgewisseld met wijngaarden, lavendelvelden en bloemencultures. Tussen het groen liggen de typisch Provençaalse dorpjes met hun oude trapstraatjes, poortjes en kerkjes, waar de tijd eeuwenlang lijkt te hebben stilgestaan.