Vakantie vieren in de Var

Het departement Var is een van de zes departementen van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk.
De Var wordt gekenmerkt door glooiende heuvels, grillige rotspartijen, dichte bossen en strak geordende wijngaarden. Het noorden is dun bevolkt en staat vol Provençaalse dorpen langs woeste beekjes. Enkele heuvelruggen leiden hiervandaan in zuidelijk richting naar de kust, die hier mooier en afwisselender is dan waar elders in Frankrijk.

In uw vakantiewoning in de Var heeft u vast de tijd van uw leven! De streek biedt volop mogelijkheden tot wandelen, zeilen en zonnebaden, maar ook musea en de architectuur zijn het bezichtigen alleszins waard. Het is een ideale bestemming voor een veelzijdige vakantie!

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in de Var:De kust van de Var

De Var wordt in tweeën gedeeld door de A8. Ten zuiden van deze snelweg staat het leven in teken van de zee. De hoofdstad van de streek, Toulon, ligt aan een ruime natuurlijke haven en is de ligplaats van de Franse Middellandse-Zeevloot.
Langs de prachtige kust met sierlijke baaien vindt u de badplaatsen als Bandol, Sanary-sur-Mer en Hyères. Meer naar het oosten liggen mooie zandstranden aan de voet van het Massif des Maures. De beroemdste badplaats in de Var is Saint-Tropez, dat aan de noordkant van een baai omringd wordt door prachtige wijngaarden. Nog verder oostwaarts ligt de badplaats Fréjus.

Bezienswaardigheden in de Var

Het dunner bevolkte gebied ten noorden van de A8 biedt de mogelijkheid om aan de drukte in het zuiden te ontsnappen. Toeristen ontvluchten de drukte rond St-Tropez in de van tufsteen gebouwde dorpjes in de Haut Var. Dit gebied is met de auto goed te bereiken. Bezoek het stadje Draguignan, dat ook een perfecte uitvalsbasis is voor een heerlijke vakantie. In het stadje zijn vele terrasjes en winkeltjes te vinden waar u zeker een middag door kunt brengen. In de nabije omgeving bevindt zich het spectaculaire natuurverschijnsel Gorges du Verdon en het voormalige cisterciënzerklooster Abbaye du Thoronet.