Parijs – de stad van de liefde

De meest romantische stad ter wereld, een metropool van formaat en ook nog zo dichtbij! De pure nostalgie, de taal, de Seine en de verliefde koppeltjes op straat geven Parijs een charme die u volledig inpalmt vanaf het moment dat u er bent. Maar…. er is meer, de stad zit ook nog eens boordevol hippe restaurants, terrasjes en winkels.

Geen wonder dat zoveel mensen het niet laten bij één bezoek en vele malen terugkomen. Voor een dagje, een weekendje weg of langer - Parijs is er perfect voor!

Ongeacht of u alleen bent, met een partner of met uw gezin, iedereen moet Parijs een keer in zijn leven gezien hebben. Boek nu een vakantieappartement in Parijs of een mooi vakantiehuis in de nabije omgeving.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Parijs + Disneyland:Beste bezoektijd 

Het weer komt redelijk overeen met dat in Nederland en België, dus voor de meeste kans op zon kunt u het beste in de zomer gaan. Wilt u de drukte vermijden, ga dan in het voor-of najaar. Fashion adddicts en koopjesjagers gaan in januari als de grote soldes begint.

Bereikbaarheid

Voor Nederlandse en Belgische toeristen is Parijs ook nog eens een stad die gemakkelijk bereikbaar is. Voor Parijs maakt het niet zo veel uit of u nou met de trein, de auto of met het vliegtuig gaat. In alle gevallen bent u aan totale reistijd zo’n vier tot vijf uur kwijt. De gemakkelijkste manier is met de trein. Vanaf Gare du Nord kunt u verder naar uw geboekte vakantieappartement. Omdat Parijs zoveel metrohaltes heeft, stapt u in de meeste gevallen bijna voor de deur uit.

Oriëntatie in Parijs

Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, wordt in tweeën gesplitst door de rivier de Seine. Op de linkeroever liggen de Eiffeltoren en de populaire wijk Quartier Latin. Op de rechteroever liggen het Louvre, de wijk Montmartre met de Sacre Coeur en de hippe wijk Marais en Centre Pompidou. De stad is verdeeld in twintig arrondissementen die elk hun eigen karakter hebben. Zo is het eerste arrondissement met het Louvre en de vele winkels het geografische – en tevens toeristische – hart van de stad, vormen het derde en vierde arrondissement het alternatieve en hippe deel van Parijs en vindt u in het negende arrondissement de rosse buurt en de Moulin Rouge.

Hoe verplaats ik mij in de stad

Nergens kunt u zo makkelijk de hele stad doorkruisen als in Parijs. Met meer dan driehonderd metrohaltes kunt u letterlijk op bijna elke straathoek opstappen en hoeft u nooit ver te lopen.

Disneyland Parijs

Op 32 km van Parijs ligt Disneyland. Mickey, Minnie en de anderen figuren van Walt Disney zijn te vinden in dit enorme pretpark ten oosten van Parijs. U kan weer kinds worden, in het doolhof van Alice of in het kasteel van Doornroosje. U komt in andere sferen met Star Tours, een attractie uit Start Trek en de parade trekt meerdere keren per dag voorbij.