Droom weg in de Drôme

De Drôme strekt zich uit over ruim 6500 m2 en is daarmee maar iets groter dan de Ardèche. De Drôme is een droom voor iedereen die houdt van cruisen over de Rhône, lange wandelingen, mountainbiken of paardrijden en …. van wijn en noga. Cultuurliefhebbers zullen versteld staan van steden als Valencia, met zijn fenomenale fonteinen en Romaanse gebouwen.

Genoeg redenen dus om deze bijzondere streek in Frankrijk te bezoeken! Beloon uzelf met een vakantiehuis in de Drôme.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in de Drôme:Het landschap van de Drôme

Wie graag in de natuur zijn vakantie doorbrengt, kan zich hier in de Drôme vermaken. Het landschap varieert van bergachtig tot heuvelachtig Rhônedal. In het Parc des Vercors, de voorloper van de Alpen, vindt u indrukwekkende bergen, vele mooie bergdorpjes en bijzondere monumenten. In het hart van de Drôme wordt het landschap bepaald door wijngaarden en boomgaarden. Ook vindt u hier uitgestrekte zonnebloemvelden, dieppaarse lavendelvelden en prachtige olijfgaarden.

Proef de nougat uit Montélimar

Na al deze activiteit verdient u een traktatie: bezoek Montélimar, want het is het centrum van noga. U kunt uw voorraad kopen in het echte Palais des Bonbons et du Nougat!

Verliefd worden op Valencia

Ten oosten van Montélimar is een andere ideale plek om te ontspannen: in het recreatiegebied van Bas de Loisirs kunt u vissen, zwemmen of zelfs surfen op het meer. Om het bij het water te houden: voor een cruise op de Rhône bezoekt u de stad Valencia. Deze 'zuidelijke poort', zoals Valencia vaak wordt genoemd, bevindt zich aan de oevers van deze rivier. En als u er dan toch bent, ontdek dan de prachtige fonteinen, zoals die van Eugène Poitoux met een engelbewaarder op de zuil. Nog wat vakantietijd over? Geniet van de vele beeldhouwwerken in de kathedraal van Saint-Apollinaire.