Côte d’Azur - Het zonnige Zuid-Franse paradijs

De Côte d'Azur, de kustlijn aan de zuidkant van de Provence - ook wel bekend als de Franse Rivièra - doet zijn naam eer aan: bezaaid met glinsterende baaien, super exclusieve stranden en zonovergoten mediterrane steden, is het een van Europa's favoriete badplaatsen sinds mensenheugenis. En… die buitengewone blauwe hemel, de helderheid die Renoir, van Gogh, Bonnard, Cézanne en zovele andere schilders inspireerde, is er ook nog altijd, even zuiver en poëtisch.
Nice is een essentiële stop, maar voor de mediterrane glamour kunt u St-Tropez, Cannes en Monaco niet overslaan.

Côte d’Azur is een streek vol geografische contrasten, die een ongelooflijke waaier van uiteenlopende landschappen en prachtige routes biedt. Als het mogelijk is, reis dan een keer buiten de zomervakantie en vind de plaatsen die uitsluitend toebehoren aan de nieuwsgierige vakantiegasten die de platgetreden paden durven te verlaten. Maagdelijke bossen met bedwelmende geuren, schilderachtige dorpjes hoog op een heuvel wachten op u en vragen zich af waar u blijft.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen aan de Côte d'Azur:Kies uw vakantiehuis aan de Côte d’Azur

Droomt u ervan een witte vakantievilla met privé zwembad te huren op een rots hoog boven de kust met een prachtig uitzicht op de blauwe Middellandse Zee, dan hoeft dat geen droom te blijven, want bij Sunly heeft u een ruime keuze uit dit soort vakantiehuizen.
Natuurlijk heeft zoveel luxe ook een prijs. De weekprijzen van vakantiehuizen met zwembad aan de Middellandse Zee kust van Zuid-Frankrijk beginnen in het hoogseizoen bij ongeveer 2.000 euro voor een 6-persoonshuis, echter, afhankelijk van de locatie en interieur, kan dit ook het dubbele of drievoudige zijn.
Als u op zoek bent naar een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar het zwembad niet wilt missen, kunt u ook kiezen voor een vakantiecomplex met één of meerdere gemeenschappelijke zwembaden, zodat u relatief onafhankelijk blijft, maar toch gebruik kunt maken van de juiste sport- en horecafaciliteiten. Voor kinderen is zo'n vakantiepark sowieso een interessant alternatief, want het biedt meer vertier en de mogelijkheid om andere kleine vrienden onder de zon te ontmoeten.

De befaamde kustplaatsen aan de Côte d’Azur:

St-Tropez

In het zachte herfst- of winterlicht is het moeilijk te geloven dat het mooie terracotta vissersdorpje St-Tropez weer een stop is op het beroemde circuit van de Riviera. Het lijkt ver verwijderd van de glinsterende broers en zussen verderop aan de kust, maar in het voorjaar of de zomer is het een andere wereld: de bevolking vertienvoudigt, de prijzen verdrievoudigen en beroemdheden monopoliseren de stad.
De panorama's van de baai van St-Tropez vanaf de verhoogde 17e eeuwse Citadelle de St-Tropez zijn de beklimming zeker waard. Het glinsterende Plage de Tahiti, 4 km ten zuidoosten van de stad, verandert in het 5 km lange Plage de Pampelonne, dat in de zomer een reeks exclusieve restaurants/clubs omvat.

Cannes

Iedereen kent Cannes en zijn beroemde filmfestival, dat in mei ongeveer 11 dagen duurt en de grootste namen aantrekt, met zijn rode lopers en Cannes Filmfestivalflitsende hotels van de Boulevard de la Croisette.
Maar buiten het festivalseizoen heeft Cannes nog steeds een echte kleine stadssfeer, met leuke winkeltjes, sprankelende stranden en bruisende markten, maar ook de idyllische Îles de Lérins net buiten de kust. Deze eilanden, bekend om de ongerepte natuur, historische schatten en een rijke onderzeeuse flora en fauna, bereikt u op enkele tientallen minuten per boot vanuit Cannes.

Nice

Nice is de meest complexe en kosmopolitische stad aan de Côte d'Azur. Het is er waanzinnig toeristisch gedurende de zomer, maar Nice is op de een of andere manier nog steeds onweerstaanbaar, met een charmante oude stad en een verzameling van fantastische musea om te verkennen.

Monaco

Na alle prachtige middeleeuwse dorpjes op de top van de heuvels, de sprankelende stranden en afgelegen schiereilanden van de omliggende regio, kunnen de wolkenkrabbers en astronomische prijzen van Monaco een schok zijn. Op 1,95 vierkante kilometer heeft de op één na kleinste staat ter wereld (iets groter dan het Vaticaan) niet alleen een bloeiende kunst- en sportscene weten te creëren, maar ook een wereldberoemd circusfestival, een aquarium van wereldklasse, interessante architectuur en een koninklijke familie voor de beste roddels.