U ghjornu bonu è benvenuti à Corsica 

Goedendag en welkom in Corsica

Het ruige eiland Corsica maakt officieel deel uit van Frankrijk, maar blijft erg trots op zijn eigen cultuur, geschiedenis en taal. Het is een van de meest dramatische eilanden van de Middellandse Zee, met een veelheid aan prachtige stranden, sprankelende havens en een bergachtig binnenland, bedekt met struikgewas om te verkennen. Het is enorm populair bij Franse toeristen tussen juli en augustus, maar bezoek in het vroege voorjaar of de late herfst en u zult merken dat u het eiland praktisch voor uzelf heeft.

Als u ook waarde hecht aan privacy tijdens uw vakantie, dan is een rustig gelegen vakantiehuis op dit bijzondere en gevarieerde Franse eiland precies wat u zoekt en beleeft u onvergetelijke momenten!

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Corsica:Zuid-Corsica

Als u van strand en sport houdt, raden wij u aan om naar het zuiden te gaan, er zijn de mooiste baaien en stranden. Maak eens een autotocht vanaf Ajaccio - sowieso toch al een bezoekje waard - en ga verder naar beneden naar de kustplaats Propriano om vervolgens in het prachtige bergdorp Sartène uit te komen. Onderweg geniet u van bloeiende bermen, dennenbossen en hoge bergtoppen en soms heeft u uitzicht op zee. Op uw zuidelijke tocht mag u Bonifacio, de piratenstad op indrukwekkende krijtrotsen, de adembenemende baai van Santa Giulia en Porto-Vecchio, de meest modieuze kustplaats van het eiland, niet missen. Porto-Vecchio (aan de zuidoostkust) is ook een handig startpunt om het Bavella-massief op een sportieve manier te verkennen. In dit berggebied kunt u wandelen, mountainbiken, canyoning. Er is zelfs een avonturenpark in het bos, ideaal voor jong en oud!

Noord-Corsica

Minder grillig en iets vlakker is de noordwestkust, dus qua autorijden minder veeleisend. Hier vindt u badplaatsen zoals Calvi, L’Île Rousse, Saint-Florent en hun langgerekte stranden. Mooie havenstadjes en echte aanraders voor een dagje shoppen, flaneren en terrasjes pakken. Andere must-see’s zijn de Cap Corse, de meest noordelijke punt van het eiland en het Désert des Agriates. Zeker, een echte ‘woestijn’! U kunt er per jeep doorheen rijden om verborgen stranden te ontdekken! Die zijn ook te bereiken met boottrips vanaf de badplaats Saint-Florent.

Wandelen in Corsica

Hoewel u in korte tijd zoveel mogelijk met de auto kunt zien, denken sommige mensen dat wandelen de meest intense manier is om Corsica te beleven. Pas als men stap voor stap door de bush is gelopen, kan men de ziel van dit eiland pas goed begrijpen. De echte fans gaan naar de GR20, het beroemde meerdaagse wandelpad dat zich uitstrekt van noord naar zuid over de toppen van de bergen van het eiland.. Maar deze tour vereist een goede fysieke conditie en veel voorbereiding. Gelukkig zijn er ook overal op het eiland prachtige wandelingen die in één dag of in enkele uren kunnen worden gemaakt.
Maak een natuurwandeling door de kloof van Tavignano (3-5 uur) bij Corte. Daar wandelt u over een voormalig muilezelpad langs steile berghellingen en doorkruist u een prachtig kolossaal inheems dennenbos. Aan het einde van de tocht kunt u afkoelen in de heldere waterbaden langs de rivier. Soortgelijke wandelingen kunnen worden gemaakt vanaf de nabijgelegen kloven van Restonica, naar 2 bergmeren en een waterval. Verder naar het noordwesten, bij Calvi, zijn er verschillende mooie paden in het bos van Bonifatu. Hier kunt u ook zwemmen in de kleine natuurlijke zwembaden rond een rivier. Aanbevolen: de wandeling van ongeveer 5 uur naar een berghut op 1270 meter hoogte, Refuge de Carozzu, waar u de beroemde G20 oversteekt.

Reizen naar Corsica

Met het vliegtuig

Corsica heeft vier luchthavens die in alle vier de hoeken van het eiland te vinden zijn. Ze bevinden zich in de buurt van de plaatsen Ajaccio, Bastia, Calvi en Figari. Een rechtstreekse vlucht naar deze luchthavens vanuit Nederland, België of Duitsland duurt meestal iets meer dan 2 uur. Vliegen naar Corsica

Met de boot

Als u met de auto komt, kan de overtocht naar Corsica vanuit verschillende steden in Frankrijk of Italië worden gemaakt.
Vanuit Frankrijk varen er veerboten vanuit Marseille, Toulon en Nice; vanuit Italië zijn er verbindingen met Corsica vanuit de havens van Livorno en Genua. Er zijn ook verschillende havens van aankomst in Corsica (alle grote steden). De makkelijkste manier is natuurlijk om een aankomsthaven zo dicht mogelijk bij uw bestemming op Corsica te vinden. De prijzen variëren sterk, afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. De veerboot naar Corsica

Eilandhoppen naar Sardinië

Het is ook mogelijk om van Bastia in het zuiden van Corsica naar de havenstad Santa Teresa op de noordelijke punt van het naburige eiland Sardinië te varen. Ideaal als u een rondreis maakt.