Een Bourgondische vakantie in de Bourgogne

Bent u niet alleen een liefhebber van lekker eten en drinken, maar ook van wandelingen of fietstochten door de wijngaarden of op paden langs gehuchten, kastelen, kloosters en kerken. Dan is het Bourgondische rijk iets voor u!

Geniet van dit prachtig stukje Frankrijk. Goede reis en eet smakelijk!

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in de Bourgogne:Bourgondië verkennen

In gedachten zou u Bourgondië - ook wel Bourgogne genoemd en onderdeel van de regio Bourgogne-Franche-Comté - in twee duidelijk verschillende gebieden kunnen verdelen: het zachte Bourgondië in het noorden met het vlakke, licht glooiende landschap. Vanuit Parijs rijdt u in een uurtje door de kalksteenheuvels van Chablis naar de Morvan, een ruig bos van eiken, berken en pijnbomen.
Meer in het zuiden en oosten ligt het vurige Bourgondië, het land van het Charolais rundvlees en weelderige groene wijngaarden, een gebied dat zich naar het zuiden uitstrekt langs de Saône van Dijon naar Mâcon.

Natuur en cultuur

Wie Bourgondië zegt, denkt waarschijnlijk in de eerste plaats aan uitgestrekte wijngaarden en indrukwekkende landschappen. Toch heeft deze streek heel wat meer in petto. Het gebied kent een zeer rijke en bewogen gechiedenis. De prachtige Bourgondische kastelen, de kleurrijke geglazuurde dakpannen, de schitterende abdijen en andere Romaanse kunstschatten zijn een mooie aanvulling op uw vakantie.
Natuurliefhebbers verblijven graag in Bourgogne, want qua natuur heeft de regio Bourgogne-Franche-Comté heel wat te bieden: de mystereuze bossen van de heuvelachtige Morvan, de geheime grotten van Arcy, de klaterende watervallen, de talrijke door het zachte zonlicht beschenen kanalen en het ongerepte gebied van de Duizend Meren.

Culinaire hoogstandjes 

Op gastronomische vlak is Bourgondië wereldvermaard. Wie van lekker eten en goede wijn houdt, wordt immers terecht als een heuse Bourgondiër beschouwd. Heerlijke coq au vin om de vingers bij af te likken, goddelijke kazen, verrukkelijke visragouts en smakelijke wijngaardslakken.....hier leeft men als God in Frankrijk. En dan zijn er natuurlijk ook nog de wereldberoemde wijnkelders met hun bedwelmende geuren. 

Beste reistijd

Bourgondië is het hele jaar een bezoek waard, omdat het dichtbij Parijs ligt en zeer veel luxueuze restaurants telt. Echter de mooiste maanden zijn die tussen eind mei, als de wijnstokken beginnen uit te lopen en de oogsttijd van midden tot eind september.