Ardèche – vakantie in de ongerepte natuur

Inspannen en ontspannen in een prachtige groene omgeving.

De Ardèche is een mooie zonnige streek in het zuiden van Frankrijk. Perfect voor de actieve vakantieganger. Tijdens uw vakantie in de Ardèche kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken door de rijke natuur van het Rhônedal. U kunt uw wandeltocht voortzetten langs de Ray-Pic, een prachtige niet te missen waterval.
Voor de sportieve vakantieganger is het beklimmen van de Mont Gerbier de Jonc - een vulkanische berg met natuurlijke bronnen - een echte aanrader. Na al deze inspanning, zou u zich heerlijk kunnen gaan ontspannen in de koolzuurhoudende bronnen in de vele vulkanische gebieden die de Ardèche rijk is. Het water uit deze bronnen zouden heilzame krachten bezitten. Vooral voor de spijsvertering, jicht, diabetes en nog veel meer, zou dit water een gunstig effect hebben.

Wilt u graag op vakantie naar de Ardèche, check dan nu het aanbod van vakantiehuizen en appartementen. Of als u de voorkeur geeft aan vakantiecomplexen, dan selecteert u deze optie in het zoekvenster. 

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in de Ardèche:Een kano- of kajaktocht door de Ardèche 

Een onvergetelijke ervaring!

Het spectaculaire natuurschoon voorbij zien trekken vanaf het water, is bijna een must als u in de Ardèche bent. Een hoogtepunt voor velen is een tocht langs de beroemde Pont d’Arc: een boogbrug dat is ontstaan door de de natuur, waar u doorheen kunt varen. Aan de voet van de Pont d’Arc bevindt zich Plage de Pont d’Arc, een zandstrand tussen de rotsen waar u kunt relaxen of zwemmen na uw tocht.
Deze watersport is ook goed te doen voor kinderen. Jonge kinderen kunnen tussenin in een kano en de wat oudere kinderen (ca. 12+) kunnen zelf peddelen. De rivier kan plaatselijk soms best ruig zijn met regelmatige stroomversnellingen en “watervallen” en daarom is het verplicht om een zwemvest te dragen. Bij deze watervallen moet u niet denken dat u recht verticaal naar beneden gaat, maar er wordt meer een hoogteverschil van 1 à 2 meter mee bedoeld.
Ook kunt u een dagje uit maken naar het meer Lac d'Issarles, een turkoois blauw, rond kratermeer van 90 hectares en 137 meter diep. Dit meer is bij uitstek geschikt om watersport te beoefenen of om heerlijk te ontspannen. U kunt hier luieren op het strand, picknicken, zwemmen, vissen, surfen, waterfietsen en nog veel meer. Voor de wandelaars bestaat de mogelijkheid om in ongeveer in een uur tijd een mooie wandeling rond het meer te maken.

Ontdek de betoverde wereld ondergronds 

Tijdens u vakantie in de Ardèche kunt ten minste wel tien verschillende grotten bezoeken, maar de 1,5 miljoen jaar oude grot De Aven d’Orgnac is een van de grootste en zeker een van de mooiste kalksteengrotten in Frankrijk. U waant zich in deze grot met gordijnen van druipsteen en beenderen van dieren uit de IJstijd in een compleet andere wereld. Bij de ingang van de grot bevindt zich een modern museum waar u meer informatie kan opdoen over het leven in prehistorische tijden.