La Douce France

Op vakantie naar Frankrijk is een duik in een zee van zorgeloosheid

Voor welke regio u in Frankijk ook kiest, elke streek heeft zo zijn eigen charme. Frankrijk is het land met een zeer afwisselend landschap: golvende graanvelden, beboste heuvels, kabbelende beekjes, velden vol zonnebloemen of lavendel, besneeuwde bergen en eindeloos lange stranden. Overal in Frankrijk treft u ook die leuke piepkleine Franse dorpjes aan met alleen maar een boulangerie en soms een klein supermarktje. Zo weggelopen uit de middeleeuwen! Het enige nadeel is, dat u op een dag weer terug naar huis moet. Kon u maar heel Frankrijk zo als souvenir in de achterbak van u auto schuiven……..

Om al dat moois wat Frankrijk te bieden heeft te willen zien en te ontdekken, zult u meer dan eens naar Frankrijk terug willen keren. Maar waar u ook uw vakantie doorbrengt, het vakantiehuis, appartement of mobilehome dat u boekt bij Sunly biedt altijd een ideaal uitgangspunt om de regio te ervaren.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Frankrijk:De stranden van Frankrijk

De mooiste stranden vindt u In het zuiden en aan de westkust van Frankrijk. Vele vakantiegangers gingen u voor naar mondaine badplaatsen aan de Côte d’Azur en aan de kust van Languedoc-Roussillon. Als u Lyon eenmaal gepasseerd bent, kunt u vrijwel zeker zijn van mooi weer met veel zon.
Andere populaire vakantiebestemmingen zijn Normandië en Bretagne, de parels van Franse westkust. Beide regio’s hebben mooie kusten met ruige rotsen en prachtige brede stranden. De vele leuke dorpjes met schilderachtige haventjes zijn zeker een bezoekje waard. Aan de zuidwestkust ligt het gebied Aquitanië, een streek met veel bossen en schitterende zandstranden.

Actief in Frankrijk

De actievelingen onder u geven de voorkeur aan om hun vakantie door te brengen in de Ardèche, de Provence, de Dordogne of de Pyreneeën. Dit zijn de streken die gekenmerkt worden door glooiende groene landschappen, grotten, rivieren en meren. U kunt hier heerlijk wandelen, zwemmen, fietsen of kajakken. Maar natuurlijk kunt u ook lekker luieren op een strandje aan de rivier of met een goed boek aan de rand van uw zwembad.
Heeft u meer behoefte aan een overweldigende wilde natuur en weidsheid met hoge bergen, meren en watervallen, ga dan naar de Pyreneeën en vergeet niet een bezoek te brengen aan het heiligdom van Lourdes.

Cultuur in Frankrijk

Frankrijk is een land vol variatie en afwisseling. Dit geldt zowel voor zijn landschap en klimaat als voor zijn cultuur. De talrijke cultuurmonumenten en kunstwerken die het land rijk is, weerspiegelen een lange en bewogen geschiedenis, waar koningshuizen, adel en kerk, revoluties, republieken en burgerij hun aandeel in leverden.
Frankrijk is bezaaid met schitterende gedecodeerde kerken, kloosters en kastelen, maar het is ook een land van musea. Niet alleen in Parijs; ook de provincie herbergt in plaatselijke musea een ongekende rijkdom aan werken van schilders, beeldhouwers, decorateurs, edelsmeden, glasblazers en meubelmakers. 

Culinair genieten voor fijnproevers

Frankrijk is een land van bons vivants, waar lekker en vooral ook uitgebreid eten in elke streek een belangrijke bezigheid is. Hier neemt men nog de tijd om van het leven te genieten. De lekkerbekken onder ons watertanden al bij de gedachte aan de bekende coq-au-vin, quiche lorraine, macarons en die heerlijke verse croissants. De Franse chefs maken de lekkerste gerechten die met de beste Franse topwijnen worden geserveerd. Als u zelf aan de slag wil in de cuisine van uw vakantiehuis, dan vindt u overal in Frankrijk de streekmarkten met verse seizoensproducten waar u de Provencaalse kruiden, noga, tapenades, gedroogde worsten, lokale kazen en allerlei soorten fruit en groente in kan slaan.