Sauerland – een groot natuurpark om ’s winters en ’s zomers van te genieten

In alle jaargetijden is het hier tijd voor vakantie. Er even lekker tussenuit met z’n twee of een weekend met vrienden of met familie.
De regio Sauerland ligt in het westen van Duitsland, vooral bekend om het heuvellandschap met uitschieters in Hochsauerland. Alle bossen, stuwmeren, gewone meren, groene valleien en bergen maken de omgeving hier tot een groot natuurpark.

Als u de zuivere berglucht wilt opsnuiven en de Duitse gemütlichkeit wilt leren kennen, aarzel dan niet langer en boek een appartement of vakantiehuis in Sauerland.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Sauerland:Aan de wandel in het Sauerland

Een van de redenen waarom u naar het Sauerland komt zijn de prachtige wandelroutes. Het Sauerland heeft de meest gemarkeerde wandelpaden in Duitsland. Of het nu een korte makkelijke wandeling is van een paar kilometer of een lange afstandswandeling, ze doorkruisen het prachtige heuvellandschap en onderweg komt u in gezellige dorpjes met oude vakwerkhuizen.
De omgeving van de populaire plaatsen Winterberg en Willingen zijn bijvoorbeeld ware wandelparadijzen. In totaal zijn er 25 wandelroutes uitgezet met een totale lengte van meer dan 400 kilometer. Naast de de hierboven genoemde dorpen zijn er ook vertrekpunten vanuit o.a de dorpen Brilon, Diemelsee, Eslohe en Kirchhudem.

Waterpret in het Sauerland

Als u een waterliefhebber bent, maar u wilt iets anders dan de zee, dan zit u goed in het Sauerland
In en op de stuwmeren, Diemelsee, Möhnesee, Biggesee en Edersee kunt u zwemmen, zeilen, surfen duiken en vissen. Vanwege de vele stranden, speeltuinen en speelmogelijkheden is het zwemmen in deze meren ook ideaal voor kinderen. Als het buiten te koud is om te zwemmen, zijn er altijd veel (overdekte) zwembaden waar u naartoe kunt gaan.

Winterplezier in het Sauerland

Sauerland is een ideale bestemming voor een korte wintervakantie. Gaat u er skiën, langlaufen of winterwandelen? Rondom de meest bezochte plaatsen Willingen en Winterberg vindt u alle ingrediënten voor een paar dagen heerlijk winterplezier.
Voor de zéér geoefende skiërs is er een zwarte piste. Voor minder ervaren skiërs zijn er vele mogelijkheden en is het is een ideale bestemming voor mensen die het willen leren.