De Duitse Oostzeekust is booming

De Duitse Oostzeekust, gelegen in de Duitse deelstaten Mecklenburg-Vorpommern en Sleeswijk-Holstein, is zeer geliefd bij gezinnen, natuurliefhebbers, watersportfanaten en rustzoekers. Kilometerslange zandstranden, vorstelijke badplaatsen en cultureel werelderfgoed tussen Wismar en Usedom, nodigen u uit om te ontspannen en te ontdekken. De Duitse (schier)eilanden aan de Oostzee liggen allemaal op slechts zo’n zeven uur rijden vanuit Nederland. Onze Oosterburen brengen vaak hun vakantie door aan de Nederlandse kust, maar tijdens een verblijf aan de Oostzee, zult u merken dat andersom ook helemaal geen slecht idee is.

Bij Sunly vindt u allerlei soorten vakantiehuizen in verschillende prijsklassen. Een strandhuis, vakwerkhuizen, een huis met rieten dak, een vakantiecomplex en nog veel meer, kies maar uit.
 

Zoeken en boeken - vakantiehuizen aan de de Duitse Oostzeekust:

 

Meer over de Duitse Oostzeekust

Het begon allemaal in 1793 toen Friedrich Franz I, de groothertog van Mecklenburg het advies van zijn persoonlijke arts opvolgde om iets aan zijn gezondheid te doen en een bad te nemen in de zee. De regent volgde het advies van de dokter op en zocht er een geschikte plaats voor, die hij vond op de Heilige Dam bij Doberan. Deze eerste badplaats van Duitsland werd gesticht aan de Baltische kust van Mecklenburg-Vorpommern.
Miljoenen mensen hebben sindsdien het voorbeeld van de hertog gevolgd. Een op de vier Duitsers die thuis vakantie vieren, herstelt zich hier: op Rügen, Usedom, Hiddensee en Fehmarn, waar Duitsland het zonnigst is met 2150 uren zon per jaar en waar aan de lange kust nog voldoende ruimte is voor een eigen strandstoel. De bekende en populaire badplaatsen zijn onder andere: Heiligendamm, Kühlungsborn en Timmendorfer Strand.

Krijtrotsen en kraanvogels

De krijtrotsen op Rügen zijn een toeristische topbestemming. Jaarlijks bezoeken vele vakantiegangers de helderwitte kliffen bij Sassnitz. Maar, er zijn andere kanten van de Oostzeekust die het ontdekken waard zijn, zoals de oude Hanzesteden Wismar en Stralsund - hun stadscentra zijn UNESCO-werelderfgoedplaatsen. Een spektakel in het voor- en najaar, zijn de duizenden kraanvogels, ganzen en zwanen die trekken van en naar de ondiepe wadden rondom Fischland-Darß-Zingst. Op dit schiereiland ligt de Darßer Ort, een van de mooiste stranden ter wereld.
Zelfs geïsoleerde plaatsen bestaan nog steeds: het eiland Ummanz voor Rügen is zo'n plek. Hier moet je je schoenen uittrekken, je voeten in de zee baden en de zoute lucht van de Oostzee inademen: dit is pure ontspanning zoals in de tijd van de Groothertog.