Op vakantie in de wereldstad Berlijn en omgeving

Een vakantiewoning in en rond Berlijn geeft u de mogelijkheid om de stad Berlijn of de omliggende regio in uw eigen tijd en naar uw eigen smaak te ontdekken. Als u van de stadsdrukte houdt, kies dan voor een vakantiewoning in de bruisende stad Berlijn maar zoekt u liever de rust en de natuur op, dan is het huren van een vakantiehuis net buiten de stad een goede keus.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Berlijn en omgeving:


Europa’s Capital of Cool: Berlijn!

De Duitse hoofdstad Berlijn is funky, experimenteel en leeft van alle kanten. Sinds de val van de muur in 1989 heeft Berlijn afgerekend met het grauwe verleden en is er een gigantische metamorfose op gang gekomen. Overal in de stad zijn nieuwe gebouwen verrezen en kunstzinnige creatievelingen hebben enthousiast hun ideeën uitgewerkt. Met als gevolg een bruisend geheel van galeries, architectuur en eindeloos veel hippe restaurants, winkels, cafés en hotels.

Oriëntatie op de bezienswaardigheden in Berlijn

Berlijn is groot en zeker niet in één weekend te overzien. Het centrum ligt in het hart van de stad en bestaat voor de ene helft uit voormalig West-Berlijn en voor de andere helft uit voormalig Oost-Berlijn. Het centrum van voormalig West-Berlijn ligt rond de Kurfürstendamm: de lange winkelstraat met aan het einde de beroemde Gedächtniskirche. Hier vindt u ook de dierentuin, het centraal station en het grote stadspark Tiergarten. In het voormalige Oost-Berlijn ligt de bekende brede laan Unter den Linden die van de Brandenburger Tor richting de Alexanderplatz loopt. Op dit plein staat de 368 meter hoge Fernsehturm (televisietoren) die als een duidelijk herkenningspunt in de stad fungeert. In het voormalig Oost-Berlijn liggen ook de hippe stadsdelen Mitte en Prenzlauer Berg. Twee andere aantrekkelijk stadsdelen zijn Kreuzberg en Friedrichshain, die in het voormalig West-Berlijn liggen.

Chillen aan de Spree

Niet zozeer om uitgebreid te dineren, wel om de hele middag en avond lekker te relaxen in de zon en aan het water met een drankje: Strandbar Mitte. Deze bij jonge, hippe Berliners zo geliefde spot ligt aan de oever van de rivier de Spree, in het park Monbijou en heeft een zandstrand, palmbomen, ligstoelen, lekkere muziek en drankjes. Overdag ideaal voor het strandgevoel en ’s avonds gaat het door zolang het leuk is.
Een andere chill-plek waar u ook kan zwemmen is het Badeschiff in Berlijn. Het Badeschiff is een drijvend zwembad midden in de rivier de Spree. Het grote voordeel aan dit zwembad is dat het zowel in de winter als in de zomer te bezoeken is. Hoewel het in de winter wel volledig wordt omgebouwd tot saunacomplex.

Verplaatsen in Berlijn

De tweewieler is een populair vervoersmiddel om de stad Berlijn te verkennen. Vanwege de enorme uitgestrektheid van de Duitse hoofdstad, geeft het u de mogelijkheid om meerdere bezienswaardigheden op één dag te doen. Alle grote doorgaande wegen zijn voorzien van fietsbanen en er komen steeds meer richtingaanwijzers en speciale routes voor fietsers in de stad. Indien u geen fiets heeft, kunt u natuurlijk ook gebruik maken van het zeer uitgebreide metronetwerk, tram, bus of sneltrein. ( S-Bahn). De stadsdelen Mitte en Prenzlauer Berg liggen dicht tegen elkaar aan en zijn zeer gemakkelijk te voet te verkennen.

Boek een vakantiehuis in de omgeving van Berlijn

U kunt een vakantieappartement huren in de binnenstad van Berlijn, maar als u de drukte van de stad liever even laat voor wat het is, zou u er ook voor kunnen kiezen om in een vakantiewoning buiten de stad te verblijven. Slechts op een paar kilometer van de stad bent u al in een andere wereld. De deelstaat Brandenburg, rondom Berlijn, kent unieke landschappen, meren, rivieren en charmante steden. In de prachtige natuur kunnen fietsers, wandelaars, cultuurliefhebbers en watersporters hun hart ophalen. Ook een bezoek waard zijn de historische stadjes Brandenburg an der Havel, Rheinsberg, Templin  en Gransee. Of ontdek wandelend of per fiets de beroemde parken en paleizen van het prachtige Potsdam, de hoofdstad van Brandenburg. In deze parken met schitterende tuinen en recreatiemogelijkheden, kunt u gemakkelijk de hele dag ronddwalen en genieten.