Een vakantiehuis op het eiland Seeland (Sjælland)

Het eiland Seeland ten oosten van Funen, dat in de buurt van Zweden ligt, wordt vooral gekenmerkt door zijn prachtige en ongerepte natuur met hoge kliffen, weelderige dalen en lange brede stranden.
Seeland, ideaal gelegen aan de Oostzee, is een prachtige vakantiebestemming voor jong en oud. De gezinnen met kinderen genieten van hun vakantiehuis aan zee, jongeren trekken naar een appartement in de grote steden, en de ouderen geven wellicht de voorkeur aan een verblijf op het rustige platteland. Een vakantiehuis in Seeland is de uitgelezen plek om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van alledag. Wie een vakantiehuis in Seeland wil boeken, kan dus elke wens in vervulling laten gaan.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Seeland:Vakantie in Noord-Seeland, West-Seeland en Zuid-Seeland

Noord-Seeland (Nordsjaelland)

Voor strandliefhebbers is de lange kunstlijn aan de noordkust van Seeland tussen Helsingør en Hundested een ideaal vakantiegebied. De stranden worden omrand door duinen en bossen en worden hier en daar onderbroken door vissersdorpen met hun haventjes. Populaire badplaatsen aan de noordkust met prachtige zandstranden zijn bijvoorbeeld Tisvildeleje, Liseleje, Gilleleje of Hornbæk.
Noord-Seeland is een favoriete bestemming om te fietsen in Denemarken. Niet alleen vanwege het mooie vlakke en bosrijke landschap, maar ook vanwege de ligging nabij de hoofdstad Kopenhagen, waar de lokale bevolking zich overigens ook voornamelijk op de fiets verplaatst. De sfeer in het centrum van Kopenhagen is het best te vergelijken met die van Amsterdam en Antwerpen, gezellig, gemoedelijk, een sfeer die de Denen zelf omschrijven als hygelig. Daarnaast zijn er vele, bijna ontelbare, attracties en bezienswaardigheden zoals Tivoli, de Opera en de winkelstraat Straget.
Noord-Zeeland zelf biedt ook verschillende attracties zoals Slot Kronborg in Helsingør en slot Frederiksborg in Hillerad. Ook kunt u een uitstapje maken naar Helsingborg in Zweden met de veerboot of door met de auto de brug over te steken.

Indien u de vakantie in Seeland wilt combineren met een verblijf op het zonnige Deense eiland Bornholm dat voor de kust van Zweden ligt, dan kunt het beste vandaar de snelboot Ystad-Rønne in 80 minuten nemen.

West-Seeland (Vestsjaelland)

Waar u ook in West-Seeland verblijft, u bent altijd in de nabijheid van een strand, waar de blauwe vlag - die voor schone en veilige stranden staat - vrolijk wappert. In de baaien en fjorden liggen verschillende eilandjes. Idyllische haventjes bieden ruimte aan zeilboten en motorjachten. Archeologische vondsten tonen aan dat West-Seeland al duizenden jaren geleden in cultuur is gebracht. Kunstenaars kozen er hun thuis, wat resulteerde in een groeiend aantal expositieruimten, galerieën en musea.
Een toeristische trekpleister is het duizend jaar oude Roskilde. Vooral de Roskilde kathedraal, maar ook het besloten, oude centrum en het aan de fjord liggende Vikingschipmuseum zijn zeker de moeite van een bezoek waard.

Noord- en West-Seeland worden van elkaar gescheiden door de Roskilde Fjord en de Isefjord. Vanwege de verschillende vondsten uit de Viking- en steentijd is dit schitterende fjordenlandschap ook van groot historisch belang. Noordwest-Seeland staat bekend om zijn unieke landschap vol contrasten.

Zuid-Seeland (Sydsjaelland)

Zuid-Seeland is qua natuur het meest bijzonder met hoge kliffen, krijtrotsen en open groene velden. Langs de kust liggen de beste zandstranden bij het vissersstadje Karrebaeksminde en het eiland Enø, bereikbaar via een brugverbinding.
Ontdek al wandelend of fietsend de prachtige bossen en heide of bezoek het oude marktstadje en provinciaal winkelcentrum Næstved. De oude gebouwen in het centrum tonen aan dat Næstved al gedurende de Middeleeuwen een bloeiende stad moet zijn geweest.