Rømø - dé vakantiebestemming om naar terug te komen


Bij Skærbæk takt een zijweg van de weg naar het Waddeneiland Rømø. Het eiland is door een 10 km lange dam verbonden met het vaste land, waardoor met gemak ook uitstapjes op het vasteland kunnen worden ondernomen. Rømø is razend populair bij Duitse vakantiegangers, die trouwens overal langs Jutlands westkust de boventoon voeren, hoewel het Nederlands ook alom is te horen.       

Vakantie in een vakantiehuis op Rømø heeft u in veel opzichten veel te bieden. 
 

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen op Rømø:


Natuur- en dierenparadijs

Rømø is het zuidelijkste deel van het natuurreservaat van de Deense Waddenzee. Bij dit eiland kunt u gaan wadlopen onder begeleiding van een gids. Het mooie duinlandschap langs de Waddenzee heeft een rijke fauna en flora met zeldzame planten.
Het eiland Rømø is bovendien een waar paradijs voor dierenliefhebbers. Naast reeën, hazen en andere wilde dieren zijn er op het eiland talloze vogels te ontdekken. Amfibieen zoals salamanders, krabben en de met uitsterven bedreigde geelbuikvuurpad zijn ook op het eiland te vinden.

Strandleven op Rømø

Langs de gehele westkust is een breed zandstrand. Op het strand kunt u niet alleen ontspannen in de zon, maar ook paardrijden of een ritje maken op een IJslandse pony. Het zuidelijke deel van het strand biedt goede mogelijkheden voor zeilen, wind- en kitesurfen. Er zijn ook prachtige wandelingen en fietstochten te maken op Rømø.
In het badplaatsje Lakolk verdringen eiland gasten zich om kiosken, ijs-en worsttenten, diverse restaurants, kleding- en souvenirwinkels. Over het strand rijdt tijdens het seizoen ook een treintje. De badgasten vermaken zich verder met ponyrijden minigolf en andere attracties.

Musea en kerkjes

Tot in de 18de eeuw waren het de walvisvaarders die zorgen voor welvaart op het eiland. De scheepsmodellen in de dorpskerkjes op Rømø herinneren aan de uitvarende schepen van weleer. De kroonluchters in de Sankt-Klemens Kirke van Kirkeby zijn afkomstig uit Amsterdam en het doopbekken heeft een Nederlands randschrift. De smeedijzeren haken met initialen waren bestemd voor de hoeden van de kerkgangers. Langs de noordmuur van het kerkhof vindt u een unieke verzameling grafstenen voor de kapiteins die op Groenland voeren. Een van deze laat zien hoe vrouw en kinderen hun dierbare echtgenoot en vader voor het laatst uitwuiven.
Kommandørgården (1748) in Toftum is het nationaal museum dat getuigt van de rijkdom die de walvisvaart Rømø in de 18e eeuw heeft gebracht. In het interieur bevinden zich honderden Delftsblauwe tegels en Hollands serviesgoed. De kapiteins die het gezag voerden over Hollands en Duitse schepen op walvisvangst naar Groenland, hebben ze hierheen meegenomen.

Natuurbelevenissen te paard

In het Rømø Isländer Center, Kommandørgården staan 120 fantastische IJslandse paarden klaar om tochten te maken in de natuur van Rømø en het eilandje Mandø dat bij eb goed bereikbaar is.

Pretpark

Ten noorden van Havneby ligt een pretpark met 40 verschillende activiteiten. In de buurt bevinden zich ook een mechanisch poppenmuseum en kaarsenfabriek.

Een dagtocht of vakantie naar Sylt

Vanuit de haven van Havneby in het zuidoosten van het eiland Rømø vaart een veerboot ( vaartijd 55 minuten) naar het Duitse waddeneiland Sylt.

Sylt ligt aan de Duitse Noordzeekust en is het grootste eiland van de Noord-Friese Eilanden, die voor de kust van Denemarken en Sleeswijk-Holstein liggen. Het eiland is een geliefd uitstapje van de beau monde van Hamburg en dit is dan ook duidelijk te merken door de aanwezigheid van vele boetieks, uitstekende restaurants en een klein casino. Het eiland Sylt dat met een dam verbonden is met het vasteland, is ook zeer geschikt voor een familievakantie. Kinderen kunnen heerlijk spelen en zwemmen in het water en u geniet van de frisse zeelucht, de diepblauwe zee en prettige sfeer. Naast mooie stranden heeft dit Noord-Friese eiland prachtige fiets- en wandelroutes en diverse sportfaciliteiten. Vanuit uw vakantiehuis kunt u meestal te voet naar het strand.