Zuid-Jutland - een perfecte vakantiebestemming niet ver van huis

Als u niet te ver wil rijden en er even tussenuit wil, dan is Zuid-Jutland - net over de Duitse grens op 6 uur rijden van Utrecht - een perfecte plek voor een veelzijdige vakantie. In deze regio met zijn vele open vlaktes, grote fijne zandstranden, zeepolders, beboste heuvels en diepe fjorden hoeft u zich geen moment te vervelen. De combinatie van recreatiemogelijkheden, activiteiten en de fantastische natuur maken deze regio tot een perfect vakantieparadijs.

In Zuid-Jutland vindt u een uitgebreid aanbod van vakantiehuizen en vakantieappartementen. Vele vakantiewoningen liggen in de buurt van strand en zee, maar ook de steden zijn dichtbij. Een vakantie met uw eigen auto geeft u alle kansen om het zuidwesten van Denemarken te ontdekken en te beleven vanuit uw vakantiehuis.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Zuid-Jutland:Wat is er te doen in Zuid-Jutland

In Zuid-Jutland kunt u van alles doen en ervaren. Een stuk gaan fietsen of een lange wandeling maken, en wat dacht u van een bezoek aan een van de vele kastelen of misschien een middagje met kanonnen op het slagveld? U kunt ook naar de Waddenzee om zeehonden te spotten, het spektakel van de Zwarte Zon te beleven, of u kunt gaan zeilen op een van de vele fjorden. De plaatsen Kolding, Fredericia en Aabenraa en de echte visserstad Esbjerg zijn ook zeker de moeite van een bezoek waard. De meeste toeristen die het havenstadje Aabenraa aandoen, komen voor de uitgestrekte jachthaven en bezoeken de kunstcollectie in het Brundlund Slot. In Ribe, de oudste Vikingstad van Denemarken waar u te voet over verschillende dammen naar het oude centrum loopt, kunt u opgaan in de sfeer van voorbije dagen. Kolding kent naast historische panden in het centrum ook musea, kunstgaleries, theaters, winkels, groene tuinen met wel 2000 plantensoorten en nog veel meer interessants.

Korte vakantie met de kids in Zuid-Jutland

Billund met het bekende Legoland is een avontuur voor jong en oud en is een van de meest bezochte attracties in Denemarken. Billund heeft zelfs een eigen luchthaven met een directe lijn naar Schiphol. Deze plaats leent zich dus uitstekend voor wie voor een korte vakantie zoekt met vertier voor jonge kinderen. De kinderen kunnen zich ook vermaken in de omgeving van het 30 km verderop gelegen Vejle waar u kunt genieten van de prachtige natuur en waar de kinderen zich kunnen vermaken in het safaripark van Givskud, het zwemparadijs van Vejle en attracties in Tørring.
Vanuit Billund gaan diverse wegen naar de stranden aan de westkust.

Populaire badplaatsen aan de westkust in Zuid-Jutland

Blåvand tussen bossen en duinen is een badplaats aan de westkust van Jutland, op het schiereiland Skallingen ten noordwesten van Esbjerg. Andere geliefde badplaatsen zijn: Vejers strand, Henne strand en Nymindegab.

De eilanden Fanø, Rømø en Als

Fanø

Fanø is populair om zijn in totaal 18 km lange zandstranden. In de zomer varen kleine veerboten van Esbjerg om het halfuur naar het vissersdorp Nordby. Ook hier mag de auto ’s zomers mee het strand op en is een autoritje langs de zee van het noorden naar de zuidpunt bij het vissersplaatsje  Sonderho in trek. Het drukste strandleven concentreert zich nabij Fanø Vesterhavsbad ( Fanø Bad) en het zuidelijker gelegen Rindby strand nabij  Rindby.

Het waddeneiland Rømø

Lees meer over Rømø

Het eiland Als

Meestal stuiven de toeristen Sundeved en Als voorbij, hoewel er op het schiereiland en eiland best valt te genieten van zon, zee en de historische bezienswaardigheden.
Als heeft een oppervlakte van 321m2 en is daarmee het zevende eiland in grootte van Denemarken. Zee en ruisende bomen karakteriseren dit eiland. De stad Sønderborg (en omgeving) ligt aan weerzijden van het smalle water de Als Sund, die het vruchtbare Als scheid van Sundeved. De beide stadsdelen worden door bruggen verbonden. Dit eiland is een van de meest weelderige regio's van Denemarken met prachtige bossen, heuvels en fantastische stranden in het noorden en zuiden van het eiland. Waar u ook bent, de zee is altijd dichtbij en u kunt hier zwemmen, vissen, zeilen, surfen en duiken. Vanaf Als zijn er veerbootverbindingen met Jutland, Funen en Ærø.