Midden-Jutland, Europa’s meest dynamische streek

Bent u op zoek naar een vakantiehuis of appartement in de regio Midden-Jutland (Midtjylland) in Denemarken? Dan vindt en boekt u via onze website heel eenvoudig een geschikte vakantiewoning in Midden-Jutland.
De regio Midden-Jutland omvat het centrale deel van Jutland, het ‘vasteland’ van Denemarken. Dit middenstuk van Jutland is vlak in het zuiden en heuvelachtig in het noorden. Langs de westkust aan de Noordzee vindt u uitgestrekte duingebieden en zeer brede stranden. In het oostelijke deel ligt Aarhus, de grootste stad in Midden-Jutland en tweede stad van Denemarken.

Dus, wacht niet langer en vind uw vakantiehuis dat aan al uw wensen voldoet.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Midden-Jutland:


Waterplezier op en rondom Holmlandsklit en het Ringkøbing Fjord

Vanuit uw vakantiewoning in en om de Ringkøbing Fjord en Holmland Klit kunt u kayakken, kitesurfen, waterskiën, zwemmen, varen of vissen. Holmland Klit is de benaming voor de langgerekte landstrook tussen de Ringkøbingfjord en de Noordzee. De ‘fjord’ is eigenlijk een zout binnenmeer. Vroeger was er bij Nymindegab een natuurlijke doorgang naar zee, maar aangezien deze dichtslibde, heeft men in de jaren dertig bij Hvide Sande ( Wit Zand) een nieuwe doorgang gegraven en sluizen gebouwd. Hvide Sande groeide uit tot de thuishaven van een flinke vissersvloot en plezierjachten.
De duinenrij van Holmsland Klit eindigt in het noorden bij Søndervig waar kinderen zich kunnen amuseren in het waterpretpark Badeland.

Geniet van de natuur in Herning en merenhooglandschap

De regio bij Herning en tussen Silkeborg, Ry en Skanderborg ligt Jutlands geliefde heuvelland met meren, bossen en heidevelden. In het heidevennengebied met vele wandelpaden ontspringen de bronnen van de riviern de Skjern Å en de Gudenå.

Bezoek de hoofdstad van Jutland - Aarhus of Århus

Aarhus, gelegen aan de oostkust, heeft een drukke haven aan de Århus Bugt, een universiteit, groot aantal scholen en culturele instellingen, musea, parken, talrijke winkels en terrasjes. De Denen spreken vaak van ‘de stad van de glimlach’. Dit wordt door het lokale toeristenbureau ook waar  gemaakt door jaarlijks in juli het internationale jazzfestival en begin september het culturele Århus Festival met theater, ballet, opera, concerten, volksdansen enzovoorts, te organiseren.
Als u en uw kinderen vanuit het centrum Strandvejen in zuidelijke richting volgen, bereikt u vanzelf Friheden, de Tivoli van Århus. Samen met Legoland in Billund in Zuid-Jutland is Tivoli een van de meest bezochte attracties in Denemarken.

Schiereilanden Mols en Djursland

De heuvels van het schiereiland Mols zijn een geliefd vakantieoord. National park Mols Bjerge telt dan ook heel wat zomerhuisjes. Fietsroutes gaan door korenvelden, bossen en heiden en de kust is nooit ver weg. Plezierjachten leggen aan in de jachthavens en zonaanbidders zoeken het strand op.
Om de baaien van Kalø en Ebeltoft Vig loopt vanaf Århus een autoweg naar Grenaa. Mooier is de Marqueritrute die langs de hele kust van Djursland via Grenaa naar Randers voert.