Denemarken - het land van de eilandjes

Vakantieplannen aan het maken? Overweeg dan eens om naar Denemarken te gaan! Geniet van het mooie landschap, ontdek de idyllische plaatsjes, ontmoet de vriendelijke Denen en kom helemaal tot rust in het Deense eilandenrijk.

Denemarken is een echt vakantieland voor gezinnen en eenlingen, die houden van strand, water en eilandjes met ongerepte natuur en - niet chagrijnig worden - van een paar dagen somber weer. Want juist dan is er volop gelegenheid gelegenheid een bezoek te brengen aan een pretpark of een inspirerend museum dat u vertelt over de Waddenzee, vulkanische aslagen, krijtrotsen, bruggenbouw, milieu, fauna en flora. 

In Denemarken is voor elk wat wils. Gaat u op vakantie als gezin, als stel of met een groep vrienden, bij Sunly vindt u altijd een vakantiehuis of appartement dat aan uw wensen voldoet.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Denemarken:Meer over Denemarken

Denemarken is een Scandinavisch land in Noord-Europa. Het is het meest zuidelijk gelegen land van de Noordse landen en door een brug verbonden met Zweden. Ten zuiden van de enige landsgrens van het land, ligt Duitsland. Het land wordt omgeven door zee en grenst in het oosten aan het Kattegat en de Oostzee en in het westen aan de Noordzee.
Denemarken bestaat hoofdzakelijk uit het grootste deel van het schiereiland Jutland dat vastzit aan Noord-Duitsland en meer dan 400 eilanden, waarvan SeelandRømø, Funen, Lolland, Falster, Langeland, Als, Møn en Bornholm de belangrijkste zijn

Bezienswaardigheden in Denemarken

Denemarken is historisch gezien het thuisland van de Vikingen, de voorouders van de Denen. Ze waren ooit bevreesd in heel Europa door hun plunderingen en overvallen, maar tegenwoordig zijn ze een vredig en geliefd volk, dat lang geleden zijn boten inruilde voor fietsen. De oude Vikingcultuur is nu vooral terug te vinden in musea, waar u van heel dichtbij hun wereld en leven van toen kan herbeleven. Ook in openluchtmusea en volledig gereconstrueerde dorpen kunt u ervaren hoe in vroeger tijden werd geleefd. 

Naast de drukbezochte steden als Kopenhagen, Aarhus, Odense en Aalborg zijn er ook veel kleine pittoreske dorpjes in de gezellige Scandinavische stijl die ook zeker de moeite van een bezoek waard zijn.
Het bijzondere van de Deense steden is dat het erg groen is. Vele steden liggen temidden van groengebieden, meren, stranden en zeewater. Zo ook Kopenhagen, de mondaine hoofdstad van Denemarken die aan de oostkant van het grootste Deense eiland Seeland ligt. Het is een bruisende miljoenenstad die met zijn moderne architectuur en vele historische straatjes een trekpleister is voor vele toeristen. Aarhus, de tweede grote stad van Denemarken, ligt aan het Kattengat, in het oosten van Jutland. In het centrum van Aarhus ligt het zeer bekende grote gezinsvriendelijke openluchtmuseum “Den Gamle By” ('de oude stad') met typische historische oude stadsgebouwen van de 19de en 20ste eeuw. Odense, ligt op het Deense eiland Funen en is de geboortestad van de beroemde sprookjes schrijver Hans Christian Andersen. Aalborg in Noord-Jutland, ook een grote oude havenstad, ooit gesticht door de Vikingen, is de vierde grootste stad van Denemarken.

Voor de hele familie, maar vooral voor kinderen is het beroemde Legoland een aanrader. Het is een pretpark midden in Jutland vol miniatuurgebouwen en attracties gemaakt van Lego.

Kindvriendelijk Denemarken

Denemarken is een land waar u met jonge kinderen aangenaam vakantie kunt vieren. Met goed weer biedt de natuur alles wat ze aan water, zand en bossen wensen en met minder mooi weer zijn veel grote pretparken en duizend en één andere plekken om kinderen te vermaken.

Het gezin staat in Denemarken duidelijk voorop. Er zijn maar weinig plaatsen waar ze de wenkbrauwen fronsen als u er met kleine kinderen binnenstapt. Waar u zich ook ophoudt, overal wordt rekening gehouden met de aanwezigheid van kinderen. Niet alleen liggen de pretparken op korte afstand van elkaar, maar ook de meer serieuze attracties hebben allerlei activiteiten gericht op een jeugdig publiek.

Prachtige natuur 

De meeste mensen die naar Denemarken op vakantie gaan, doen dat vooral voor de rust, de ruimte en de veelzijdige Deense natuur met een uitgestrekte kustlijn, honderden eilanden, glooiende heidevelden, fjorden, meren en bossen. Ook de mooie stranden op Jutland zijn zeer geliefd.

Fietsen in Denemarken

Denemarken is bij uitstek een fietsland. Fietsen door het prachtige Deense landschap staat gelijk aan genieten van de rust, de stilte en de omgeving. Met de meer dan 12.000 km fietsroutes, vlak terrein en korte afstanden tussen stadjes, bezienswaardigheden en attracties is Denemarken een ideaal fietsland.

Strand in Denemarken

De zonaanbidders genieten in Denemarken op de prachtig lange stranden en omdat het land ook heel veel stranden heeft, zijn ze meestal niet druk, zelfs in de zomer niet. In het voorjaar en de zomer is Denemarken overwegend zonovergoten met aangename temperaturen.

Of liever vissen in Denemarken?

Voor visliefhebbers zijn er ontelbaar veel mogelijkheden om in de vele immense meren die het land rijk is te vissen. De beste viswateren van Europa vindt u in Denemarken met zijn kilometers lange kustlijn. Waar u zich ook bevindt, u bent nooit verder dan 50 km van de kust verwijderd en dus altijd wel ergens in de buurt van een viswater. U kunt in het zoekveld onder de 'kenmerken' de optie: optimaal om te vissen en/of boot aanvinken. Nadat u op de knop 'Aanbiedingen' heeft geklikt verschijnt een selectielijst met vakantiehuizen die geschikt zijn voor vissers. Meer informatie over de faciliteiten kunt u bij de desbetreffende objectomschrijving vinden.