Wallonië heeft het allemaal

Bent u op zoek naar het ‘goede leven', naar hartelijke ontmoetingen, een rijk cultureel erfgoed, een prachtige natuur met ongerepte landschappen, authentieke streekproducten? Dit gebied, dat het zuidelijk deel van België vormt en waar hoofdzakelijk Frans gesproken wordt, is een gedroomde bestemming om in elk seizoen onvergetelijke momenten te beleven.

In Wallonië is alles intens, enevenals de mogelijkheden voor ontspanning, ontdekking en activiteiten. Maak kennis met Wallonië en ontdek dat deze regio ideaal is voor uw vakantie of een kort verblijf met familie en vrienden. 

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Wallonië:Stedentrip in Wallonië

Ontdek de steden met hun rijk historisch en cultureel erfgoed, zoals Doornik, Bergen, Charleroi, Namen en Luik. Elke stad heeft haar charme, haar bezienswaardigheden, haar lokale specialiteiten….Kortom, haar eigen specifiek karakter. Om al die steden te ontdekken, zult u uiteraard meer dan eens naar Wallonië moeten komen…..

Culturele uitstapjes in Wallonië

Ontdek hoe creatief Wallonië is. Het gewest heeft een uitzonderlijk museumaanbod want in Wallonië houdt men van kunst. Aan de top staan kunstmusea zoals Le Grand Curtius, het Hergé- museum, De stichting Folon, maar ook bezienswaardigheden zoals het Slagveld van Waterloo trekt vele bezoekers aan.
Mis ook het culturele aanbod niet van de Waalse dorpen, waar fiere kastelen verrijzen zoals in Modaven en in Vêves, indrukwekkende burcht ruïnes zoals in Bouillon en La Roche, abdijen waar de tijd is blijven stilstaan, zoals in Maredsous en Orval, of machtige citadellen zoals in Namen en Dinant.

Amusement voor het hele gezin in Wallonië

Genoeg ideeën voor activiteiten waar het hele gezin plezier aan beleeft. Een greep uit het ruime aanbod: de attractieparken Walibi en Plopsa Coo, het Aquacentre van les Lacs de l’Eau d’Heure, het labyrint van Barvaux, De Stoomtrein van de 3 Valleien en nog veel meer…

Natuuruitstapjes in Wallonië

De natuur van Wallonië verleidt u met groene landschappen, parken, tuinen, grotten en onderweg passeert u de mooiste dorpen. Een natuur die zich uitstekend leent voor wandelaars en trekkers.
Met zijn duizenden kilometers bewegwijzerde paden is Wallonië een echt paradijs voor tochten. Te voet, met de fiets, te paard of met de mountainbike, iedereen komt hier aan zijn trekken. Wie het rustig aan wil doen, kiest voor de charme van een RAVel-route, meer sportief ingestelde mensen wagen zich op de vele paden die de Belgische Ardennen doorkruisen.

 

Klimaatcijfers voor Wallonië

De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de plaats Wallonië:

 

gemiddeldemaximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum
temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 3 -2 2 20 n.v.t.
februari 6 -1 3 17 n.v.t.
maart 9 2 4 19 n.v.t.
april 13 4 5 17 n.v.t.
mei 16 8 7 18 n.v.t.
juni 19 11 7 17 n.v.t.
juli 20 13 7 16 n.v.t.
augustus 20 13 7 16 n.v.t.
september 18 11 6 17 n.v.t.
oktober 15 7 4 17 n.v.t.
november 7 3 2 20 n.v.t.
december 4 -1 2 19 n.v.t.

 = 0-5 mm ●  = 6-30 mm ●  = 31-60 mm ●  = 61-100 mm ●  = 101-200 mm ●  = meer dan 200 mm

 bron: https://www.klimaatinfo.nl/belgie/wallonie.htm