Vakantie in verrassend Vlaanderen

Vlaanderen is een zeer veelzijdige regio waar u kunt kiezen uit een ruim aanbod van vakantiehuizen en appartementen. Het is een ideale bestemming voor het hele gezin aan de kust, vlakbij de stad of rustig, midden in de natuur. De streek staat bekend om zijn Bourgondische sfeer en rijke geschiedenis. Het heeft een ongerepte groene natuur met prachtige landschappen, ongeëvenaarde kunst en cultuur in bruisende steden, schilderachtige dorpjes en een divers recreatieaanbod.

Heerlijk uitwaaien op het strand of genieten van kunst, cultuur en natuur. Wat u ook doet, een vakantie in Vlaanderen in België zal ongetwijfeld een periode zijn waarin u zich kunt ontspannen om de batterij weer op te laten. Het overzichtelijke aanbod van vakantiehuizen en appartementen laat u meteen zien of de accommodatie aan uw wensen voldoet, waarna u eenvoudig, snel en vertrouwd kunt boeken.

 

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Vlaanderen:Vlaanderen – Mijn vlakke land

Mijn vlakke land of in het Frans Le Plat Pays is een nummer uit 1962 van de in België geboren zanger Jacques Brel, die het lied in beide talen vertolkte.

In het noorden van België liggen de vijf Nederlands sprekende provincies: West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Belgische Limburg en het bovenste deel van Brabant (Vlaams-Brabant). In het zuiden van België, in Wallonië, wordt overwegend Frans gesproken. De hoofdstad Brussel ligt op ‘het breukvlak’. Vlaanderen is voornamelijk vlak met een landschap en architectuur die vergelijkbaar is met die van Nederland. Antwerpen is de grootste stad met de op één na grootste haven van Europa en het centrum van de wereldhandel in diamanten. 

Stedentrip in Vlaanderen

De grote Belgische historische steden zoals Brugge in West-Vlaanderen, Gent in Oost-Vlaanderen en Tongeren in Limburg, zijn toeristische attracties op zich, met een verbluffende concentratie van Vlaamse kunst en architectuur. Vooral Brugge is de grootste toeristische trekpleister van het land, en hoewel dit onvermijdelijk betekent dat het er erg druk wordt, mag u het in geen geval missen. Gaat u een dagje naar Brussel? Dan mag u Manneken Pis niet overslaan. Dit beeldje, ook wel bekend als le Petit Julien, is ondanks zijn grootte (58 centimeter) een internationale beroemdheid. Nog zo’n mooie stad is Antwerpen, de geboortestad van de Vlaamse barokschilder Rubens. Cultuur, geschiedenis, een bruisend nachtleven, fascinerende musea en winkels van wereldklasse liggen in de directe omgeving. Aan kust van West-Vlaanderen, niet ver van Brugge vandaan, liggen verder nog tal van leuke badplaatsen.

De Vlaamse kust

De combinatie van zon, zee en strand maakt van de Vlaamse Belgische kust als sinds jaar en dag een toeristische trekpleister voor jong en oud. De Vlaamse kust telt ongeveer 13 kustplaatsen, zoals Oostende, Knokke, Nieuwpoort, Blankenberge en De Panne. Voor de waterliefhebbers zijn er vele mogelijkheden voor ontspanning en vertier. In de kustplaatsen vindt u overal sfeervolle havens, boulevards en zandstranden. De Belgische kust is in de zomer erg populair en dan kan het er vrij druk en toeristisch zijn. Maar ook in het voor- en najaar is Vlaanderen zeker de moeite waard en zelfs bij slecht weer is er veel te doen aan de Belgische kust: onderwaterwerelden, velodrooms, musea, klokkentorens, cartoonfestivals, historische steden en meer…..

Natuur in Vlaanderen

Natuurliefhebbers kunnen ook hun vakantie doorbrengen in Vlaanderen. De provincie heeft verschillende natuurgebieden die u vanuit uw vakantiehuis kunt ontdekken. Te denken valt aan de prachtige Antwerpse Kempen, het Brugse Ommeland of de Leiestreek. In en nabij Brussel vindt u prachtige parken, bossen, natuurschoonheden en diverse tuinen die door de Groene Gordel met elkaar verbonden zijn. De Voerstreek is een must voor wandelaars dankzij de uitgestrekte bossen, weilanden en kabbelende rivieren. Maasland is rijk aan flora en fauna, die u kunt ontdekken tijdens een fietstocht langs het uitgebreide netwerk van fietspaden. Indrukwekkende rotsformaties, diepe valleien, steile hellingen en groene oevers treft u aan in de Vlaamse Ardennen, waar u een prachtige mountainbiketochten kunt maken. Heeft u gekozen voor een vakantiehuis in de Belgische provincie Limburg? Dan kunt u genieten van het natuurschoon van de Limburgse Kempen met het enige nationale Park van België, de Hoge Kempen.