Brussel – 'Een vrolijke stad'

Gestreste Europarlementariërs, bureaucraten en begrotingstekorten. De meeste berichten uit Brussel zijn politiek van aard en nodigen niet echt uit tot een citytrip. Toch heeft deze stad een hoge funfactor. Brussel heeft niet alleen, wafels, stripfiguren, bonbons en biertjes, de stad zit ook boordevol hippe winkels, gezellige kroegen en coole clubs. Kortom, zoekt u een leuke bestemming niet te ver weg en daardoor ook betaalbaar, ga dan naar Brussel !

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Brussel:Highlights in Brussel

De Grote Markt in de binnenstad, ook wel Benedenstad genoemd, is volgens velen het mooiste plein van Europa. Omringd door prachtige gebouwen met sierlijke gevels krijgt u hier meteen de goede Brussel-vibes te pakken! Het stadshuis en de barokke gildenhuizen stralen een en al allure uit en in de omliggende straatjes kunt u de lekker rondstruinen. Er hangt een gezellige sfeer en ’s avonds zijn het plein en de huizen sprookjesachtig verlicht.

Manneke Pis is Brussels meest prominente figuur. Hij wordt ook wel Brussels Ketje of Kleine Julien genoemd en geliefd bij alle Brusselaars. De verhalen over zijn verleden zijn talrijk: volgens sommigen is het een standbeeld van een jongetje dat een brand stond te blussen anderen beweren dat het gewoon een ludieke fontein is waarmee de wijk van drinkwater werd voorzien. Hoe dan ook, het kleine beeldje ziet er vooral grappig uit, helemaal als hij bij een speciale gelegenheid een van z’n 675 kostuums draagt.

 

grote markt brussel

Grote markt Brussel

De Grote Markt van de Belgische hoofdstad Brussel is slechts 110 m lang en 68 m breed, maar de dichte bebouwing met gildehuizen rondom het fraaie stadshuis maakt van dit plein een van de mooiste architectonische complexen van Europa.