Vakantie in België aan zee

De combinatie van zon, zee en strand maakt van de Belgische kust al lang een toeristische trekpleister voor jong en oud.
Van het mondaine Knokke tot het ongerepte De Panne, er is volop keuze uit verschillende Belgische badplaatsen. Voor strandmensen ligt de Noordzee binnen handbereik met zijn mooie langgerekte stranden en duingebied, maar wie eens wat anders wil dan zonnebaden kan er ook heerlijk wandelen en fietsen. Zelfs bij slecht weer is er veel te doen aan de Belgische kust: onderwaterwerelden, allerlei interessante musea, kunstgalerijen, casino’s, cartoonfestivals, historisch dorpjes, enz.

Bij Sunly heeft u een ruim aanbod van prachtig gelegen vakantiewoningen en appartementen aan de Belgische kust. Wilt u een accommodatie direct aan zee? Kies dan in het zoekvenster de optie: 100 m van het water.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen aan de Belgische kust:De kusttram - het ideale vervoersmiddel om de kust te ontdekken

Per uur rijden er zes kusttrams tussen Knokke en De Panne heen en weer. Van noord naar zuid (of vice versa) bent u zo’n twee tot tweeënhalf uur onderweg door het centrum van de meeste kustplaatsen en op de stukken ertussen regelmatig pal langs het strand. Er is weinig reden om u op een andere manier langs de kust te bewegen: het is een efficiënt, snel en goedkoop vervoersmiddel. Voor wie de auto het liefst de hele dag laat staan, is een ‘dagpas’ aan te bevelen. Kijkt u ook eens op www.dekusttram.be
 

De leukste en mooiste kustplaatsen aan de Belgische kust:

Vakantie in Knokke-Heist

De Nederlands grens is van hieruit gemakkelijk te voet te bereiken. De kust van Knokke-Heist is 12 kilometer lang en bestaat uit 5 stranden, waarvan Knokke er één van is. Heist is een ongedwongen familie badplaats, terwijl Knokke een stuk mondainer is. Knokke is synoniem voor entertainment en heeft heel wat drukke winkelstraten. Fietsen en wandelen kunt in de prachtige natuur van Zwin, een uniek natuurreservaat. Ook de steden Brugge en Antwerpen liggen hier niet ver vandaan.

Vakantie in Blankenberge

Blankenberge was eeuwenlang een eenvoudig vissersdorpje. Een overblijfsel uit die tijd is het Huisje van Majutte in de Breydelstraat, het enige vissershuis in Blankenberge dat bewaard en gerestaureerd is. Vandaag de dag is Blankenberge met zijn brede zandstrand een familiebadplaats bij uitstek. Het zicht vanaf het strand wordt gedomineerd door een enorme ‘pier’, een lange wandelbrug die 350 m ver in de Noordzee steekt. Het is echt de moeite waard de pier eens op te wandelen. Aan het eind van deze promenade is het geweld van de golven te aanschouwen en het uitzicht op zee is zelfs in de winter een aanrader.
Blankenberge heeft tal van sportfaciliteiten en leuke winkels in een autovrij winkelcentrum. Op de vele terrasjes kunt u genieten van de heerlijkheden uit de zee.

Blankenberge


Vakantie in De Haan

Tussen Oostende en Blankenberg in een heuvelachtig landschap aan de kust ligt de schilderachtige badplaats De Haan. In het centrum van De Haan dateren bijna alle gebouwen uit de belle-époqueperiode, een typische jaren 30 stijl. Ook in de nabijgelegen polderdorpjes Vlissegem en Klemskerke waant u zich in de vorige eeuw. Als u tijdens het drukke seizoen even de rust wil opzoeken, moet u zeker eens een wandeling maken in de duinbossen van Wenduine.

Vakantie in Bredene

Vooral de liefhebbers van rust en natuur zouden voor Bredene moeten kiezen. De 50 meter hoge watertoren in deze badplaats geeft u een fantastisch uitzicht over de zee, de duinen en het strand.
U kunt er lange wandelingen maken, maar ook een bezoek brengen aan het oude Ryckewaertshof, een gerestaureerde hoeve, gebouwd door de benedictijnen van Sint-Rikiers. Hier hangt de uitgebreide collectie van de in Bredene overleden kunstschilder Anto Diez ( 1914-1992) die de zee in al zijn facetten schilderde.

Vakantie in Oostende

Vanuit uw vakantiewoning de deur uit en direct aan het strand. Dit is mogelijk in Oostende, ook wel de koningin van de badplaatsen genoemd. Veel leden van de Belgische koninklijke familie brachten hier hun vakantie door, vandaar de bijnaam. Het mooie van Oostende is dat deze badplaats niet alleen zon en zee biedt, maar ook het plezier van een echte stad. Er zijn verschillende interessante musea, u kunt het enorme zeilschip Mercator bezoeken of een kijkje nemen in de vissershaven. Het centrum van de stad heeft vele winkels en overal zijn gezellige cafés en restaurants......

Vakantie in De Panne

Kenmerkend voor De Panne is het enorme brede strand dat nergens wordt onderbroken door golfbrekers. Strandzeilen is hier dan ook een populaire sport. Voor wandelaars is deze badplaats een uitstekende plek, want De Panne heeft vele verschillende zeer interessante natuurgebieden, waaronder het natuurreservaat De Westhoek, De Oosthoekduinen en het Calmeynbos. Langs de kust kunt u naar Frankrijk, de buren, wandelen. De twee uur durende tocht is een indrukwekkende en ontspannende ervaring vanwege het prachtige grote strand en het nabijgelegen reservaat.
Vergeet niet om samen met de kinderen een bezoek te brengen aan het meest bezocht pretpark van België, Plopsaland De Panne. Kabouter Plop en zijn vriendjes staan te popelen om u te verwelkomen.