Vakantie in België

In België zijn drie soorten vakanties het populairste. Veel vakantiegangers gaan voor een stedentrip naar Brussel, Antwerpen, Brugge en Luik. Ook zeer geliefd zijn vakanties in de Ardennen. De natuur, sportieve vakanties en ook voor de rust zijn redenen om naar de Ardennen te gaan. Een derde gebied, dat zeker in de zomermaanden populair is als toeristische bestemming, is de Belgische Kust. De kustlijn van bijna zeventig kilometer met veel mooie en gezellige badplaatsen trekt jaarlijks grote aantallen bezoekers.

Een stadsappartement voor een weekendje weg, met mooi weer een paar dagen naar zee, of wellicht tijdens de kerstvakantie met de familie rondom de open haard in een vakantiehuis met zwembad in de Ardennen? Wat u keuze ook zal zijn, bij Sunly vindt u gegarandeerd een vakantiewoning die bij u past.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in België:Meer over België

België is een West-Europees land aan de Noordzee grenzend aan Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. De belangrijkste stad is Brussel, hoofdstad van België en tevens bestuurlijk centrum van de Europese Unie.
België is verdeeld in drie gewesten: het Vlaamse, het Waalse en het Brusselse gewest. Het is een drietalig land. In Vlaanderen, in het noorden van het België wordt Nederlands gesproken. In Wallonië, het zuidelijk deel van België, spreekt men Frans. De Belgische hoofdstad, Brussel, ligt geografisch in het Nederlandstalige gebied, maar is een tweetalige stad. In een heel klein deel van het oosten van Wallonië wordt naast Frans ook Duits gesproken. 
Tot het jaar 1830 behoorde België tot het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Door de Belgische Revolutie scheidde België zich van Nederland af en werd een constitutionele monarchie. De verbondenheid tussen de twee landen is echter altijd gebleven, mede vanwege de Nederlandse taal. Voor de Nederlanders is België dan ook geen onbekend terrein en vormen zij de grootste groep van buitenlandse toeristen als het gaat om vakanties en weekendjes weg.

 belgische kust 1920x1280  kajakken in de ardennen
   Begische kust   Begische Ardennen